TOP 10

Moikka! Ajattelin tehdä tämmösen TOP 10 postauksen hyvässä ja pahassa täällä Saksassa. Sanaa "pahassa" ei jokasessa kohdassa voi käyttää. Vielä ei ole tullut mitään shokeeraavaa eteen...
munster11

TOP 10 - mistä pidän


1. TÄÄLLÄ ON HALPAA, varsinki ruoka. Suomen hinnat on järkyttänyt saksalaisia. Eli jos rakastat ruoan ostamista, tule Saksaan!
2. Lämmin sää pidempään kuin Suomessa. Yleensä ei olekkaan näin lämmin, mutta ylipäätään talvet ja kesät ovat molemmat lämpimämmät.
3. Vanhat rakennukset. Siis, rakastan näitä taloja, niin perinteisiä oikeasti! Täällä pidetään kulttuurista kiinni, mitä mä arvostan.
4. Vaatekauppoja löytyy niin paljon enemmän kuin Suomesta. Eli jos tykkäät shoppailla, täällä sitä voi hyvin. Vaatteet yms. eivät kuitenkaan pääosin ole halvempia kuin Suomessa.
5. Jos asuu jossain maalla tai pienemmässä kapungissa, lähelläsi on lähes aina isompi kaupunki, minne pääsee todella hyvin junalla.
6. Junalla matkustetaan todella paljon ja lähes kaikkialle pääsee junalla. Harmi vaan, että junat ovat niin kalliita. Aikalailla VR hintoja... Eikä junat ole ikinä ajoissa... Mutta muuten haha.
7. KAIKKI LIHAA RAKASTAVAT HOI! Täällä syödään melkeen joka aterian kanssa lihaa, mikä ainakin mun omasta mielestä on plussaa.
8. Täällä vietetään paljon enemmän tapahtumia yhdessä koko maassa, Oktoberfest, Kirmes, Karnevaalit yms. Suomessa on se kerran vuodessa kuuluisa vappu, mitä kaikki ei edes vietä...
9. Autobahn on varmaan maailman pelottavin ja parhain keksintö. Saat siis Autobahnilla ajaa niin lujaa kuin haluat, mulle kerrottiin ettei yleensä alle 140km/h ajella... Pääsee ainakin nopeammin perille.
10. On hirveesti ulkomaalaisia ja erilaisia ihmisiä. Kaikki hyväksytään, eikä muutenkaan ole samanlaista kiusaamista tai syrjintää kuin Suomessa. Mun mielestä tämä on varmasti paras kohde kaikista! Miten saatoin melkein unohtaa?


IMG_1322

TOP 10 - mistä en pidä (kaikki ei todellakaan ole "mistä en pidä", vaan enemmän asioita, jotka ovat minulle hieman vieraita ja vaikeita asioita)


1. Tämä koulusysteemi. Riippuen missä osavaltiossa asut, sun koulu on eritasonen, lomat ihan eri aikaa...
2. Alkaa pikkuhiljaa ihanat tuoreet sämpylät ja leivät tulla korvista ulos... Mulla on ikävä sitä ihanaa ja tuoretta ruisleipää!
3. Suomalaiset etäisiä muista? Mitä saksalaiset sitten ovat? Niiden lähelle on tosi vaikee päästä, siinä voi oikeesti kestää todella kauan, ellet itse koko ajan puhu yms.
4. Täällä pukeudutaan kun me joskus pari vuotta sitten. En varsinaisesti sano että se on väärin, mutta huonoja muistoja ne hupparit ja leggingsit tuottaa siitä omasta tyylistään aikoinaan haha...
5. Tääkään ei ole oikeastaan asia mikä mua haittaa, mutta, tytöt täällä jotka ovat blondeja ei käytä kulmakynää, mutta kuitenkin paljon mustaa meikkiä, se näyttää jotenkin oudolta. Näin totesivat oikeastaan brasilialainen ja meksikolainen ensin, en ollut edes huomannut asiaa samalla tavalla.
6. Oh god näitä huonoja puolia on vaikeita keksiä. Yks on varmaankin se että täällä ollaan välillä liiankin suorapuheisia. Jopa minä, saatan ottaa itteeni, vaikkei pitäisi.
7. Koulu, jälleen kerran, on todella vaikeaa. Silti suomalaiset pärjää huomattavasti paljon paremmin PISA kokeissa kuin Saksalaiset. Täällä KAIKKI panostaa kouluun, ainakin lukiolaiset.
8. Saksalaisten kaiken maailman säästöt. Onneksi jotkut tekee näin, mutta välillä esim. roskien lajittelu on liian monimutkasta ja tulee fiilis heittää kaikki vaan samaan pussiin.
9.  Täällä ostetaan vettä, yleensä hiilihapoilla. Jotkut ei tykkää, onneks opin tykkäämään siitä viime kesän aikana.
10. Ainiin, sunnuntaisin kaikki kaupat kiinni. Siis ihan oikeesti, miksi vielä nykypäivänä?

v1

7 kommenttia :

 1. i prag e de exakt samma sak me kläderna! människor klär sig typ helt ok ibland, men just alla domdär juttuna som va i finland två år sen, typ höga farkkun, börjar nu först komma hit.

  VastaaPoista
 2. kiva postaus, vaikka tuntuki välillä että jotenki aliarvioisit suomea ja hehkutit vain saksalaisten ihmisten ihanuutta ja niitä oltavia siellä...

  VastaaPoista
 3. antonia: haha, jo, de märks nog... känns så konstigt haha :D
  ano: aijjaa..? harmi, en todellakaan silleen tarkoittanut. en edes hirveesti niistä ihmisistä "hyvää" kirjoittanut haha. Ainoa hyvä oli, että suomalaiset ovat rasistisempia ja kiusaavat enemmän muita, mikä oikeastaan on totta...

  VastaaPoista
 4. No mulle ei ainakaa tullu sellasta tunnetta et aliarvioisit suomee! :) kiva postaus!

  VastaaPoista
 5. kävin täällä joskus kesällä aina anoilemassa ja sitte mun kone hajos ja sun blogi meni kirjanmerkeistä ja yhtäkkiä muistin sut ja aattelin et mitäköhän sulle kuuluu, onneks löysin tän googlailemalla:D alunperin löysin tän blogin we<3itistä. tällane pieni avautuminen lauantai-illan päätteeks, nauti vuodestas siellä ja tsemppiä kaikkeen kaunokainen <3 terveisin ex-anoilija, uudelleen blogis löytänyt lukija :)

  VastaaPoista
 6. OIII HELLO VANHA ANOILIA <3 ihanaa jos halusit jatkaa viellä hehe. Oot varmasti ollut piristävä ano kun nytkin tuli tommonen ihana viesti! Kiitos todella paljon, nautin varmasti vielä enemmän kun tähän meneessä, jos se on mahdollista ;) tervetuloa takasin <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit asiallisesti! ♥
ps. olet kaunis ja ihana